Artlantis 20209

Artlantis 2020 combineert de beste features van de oude Artlantis Render en Studio versie

Artlantis is supersnel, eenvoudig in gebruik en levert verbluffende fotorealistische resultaten op. Dit allemaal dankzij een gebruiksvriendelijke, intuïtieve en krachtige interface.

Met een rijk gevulde basis bibliotheek van shaders, texturen en 3D-objecten tover je jou model om een sfeervolle rendering.

Voor nog meer variaties en objecten en texturen heeft Artlantis een on-line bibliotheek beschikbaar, met meer dan 5000 shaders en objecten, om uw realisaties nog meer te verfijnen.

Interface

Eén van de sterkste punten van Artlantis is de realtime preview. Alle wijzigingen en aanpassingen zijn onmiddelijk zichtbaar in het preview venster. Je ziet onmiddelijk het effect van je wijzigingen wat de productiviteit ten goede komt.

artlantis

Shaders

Meer dan 1000 texturen, shaders, objecten en billboards zijn standaard aanwezig in Artlantis.

Naast deze zeer uitgebreide set van meer geleverde materialen en objecten, heb je toegang tot de Artlantis Media Store voor nog meer variaties en keuze mogelijkheden.


Je kan heel de cataloog rustig doorbladen en met Media Credits download je enkel de materialen en/of objecten die je nodig hebt.


Media Credits zijn beschikbaar in onze webshop en worden gelinked aan je account zodat je ten alle tijde toegang hebt tot de Media Store.

Indien dit nog niet volstaat heb je de mogelijkheid om zelf je eigen shaders te maken op basis van eenvoudige afbeeldingen.

Ook eigen 3D objecten kunnen aan de Artlantis bibliotheek worden toegevoegd.

artlantis media

2D View

Naast de 3D preview venster, heeft Artlantis een overzichtelijk 2D venster met verschillende aanzicht mogelijkheden om in alle omstandigheden nauwkeurig objecten en lichtbronnen toe te voegen

 

artlantis

Belichting

Arlantis lichtbronnen, IES profielen , instelbare zonlicht en luchtanimatie ,Ambiant occlusion, Wit-balans, HDRi beelden zijn een greep van de verschillende tools om in iedere situatie de ideale belichting te genereren.

Lichtbronnen

Het plaatsen van lichtbronnen is zeer eenvoudig, lichtbronnen zijn volledig aanpasbaar in het preview window.

Bepaal de positie, kies een kleur, een stralingshoek, een lichteffect en bepaal de lichtsterkte in lumen .

De optionele lichtkegel zorgt voor extra sfeer in je rendering.

Neon shader

De neon shader is volledig vernieuwd en zorgt voor een veel betere licht kwaliteit en aanzienlijke kortere rekentijden.

artlantis

Belichting

Artlantis biedt twee verlichtings methoden:

  • Automatische Light controle
  • ISO / Sluitertijd

Door te kiezen voor de instelling Automatische Light controle,worden alle de lampen en neon lichtbronnen automatisch aangepast aan de globale Zon en Lucht verlichting.IES Lightbronnen

Standaard heeft Artlantis 8 IES profielen beschikbaar. In Artlantis 2019 kunt u nu IES profielen importeren.

IES licht profielen zijn beschikbaar op websites van verlichtings armaturen ( vb Philips).

Deze bestanden zorgen voor een correcte simulatie van de gebruikte verlichting in je project.
Voor nog meer flexibiliteit, kan in Artlantis de helderheid, kleur, richting en openingshoek eenvoudig aangepast worden.


Wit-balans

Met Wit-Balans kan de dominante kleur van het model aangepast worden aan het omgevingslicht.

Je kan Artlantis automatisch de Wit-balans laten instellen of je doet het manueel door een referentie kleur te selecteren, die als wit zal herkend worden in het 3D model.Ambient occlusion
( Versterken van schaduwen )

Deze nieuwe optie biedt de gebruiker om een globale correctie van belichting toe te passen om virtuele schaduwen te creeren in kleine gebieden waar er weinig of geen natuurlijk licht kan komen.

Het brengt meer diepte en relief aan zowel interieur als exterieur modellen.HDRI

Artlantis maakt nu volledig gebruik van de achtergrond kleur en de globale belichting van een HDR image.

De "enhanced sky" functie zorgt voor een meer fotorealitische belichting rekening houdend met de belichting in de HDR image.Zon en wolken

Een eigen lucht genereren met de keuzes uit verschillende soorten wolken, zorgt voor een grote variëteit in je presentaties.

Voor ieder project creëer je een nieuw realistische hemel met een wolken samenstelling naar keuze.

De zon is eenvoudig handmatig instellen of volgens de gewenste locatie op aarde voor een realistische zonnestudie.

Net zoals bij de verlichting kan het volumetrische effect van de lichtstralen, of "God rays", worden toegevoegd in de heliodon(zon) instellingen.

Om achteraf specifieke nabewerkingen uit te voeren op de gerenderde beelden, worden deze effecten opgenomen in specifieke lagen bij het exporteren naar het photoshop (*.psd) formaat.

godrays

Laser projectie

Met een eenvoudige klik voeg je een rode laser lijn toe. De positie en orientatie zijn eenvoudige in te stellen. De rode lijn loopt 360° rond in het model zodat je snel en nauwkeurig objecten kan op uitlijnen.


Animatie en Virtual Reality

Een virtueel wandeling maken doorheen je project, of zelf een mini film samenstellen, in Artlantis 2019 zijn deze mogelijkheden standaard aanwezig.

 

Panorama

Neem een kijkje in je eigen ontwerp, draai rond, kijk omhoog en omlaag , het is alsof je in het midden van je eigen creatie staat.
Het resultaat van een panorama is een flash animatie die je met iedereen op je website kan delen. In combinatie met iVisit 3D en je tablet, maak je een virtuele rondleiding door je project.

Klik op de figuur om het panorama te starten.


VR Object

Hier staat het object centraal, bekijk het van alle kanten of draai in rond. Een VR object neemt veel minder plaats in dan een echte film en is zeer eenvoudig in te stellen.

Klik op de figuur om het panorama te starten.


Animatie

Maak een echte film, bepaal zelf het pad, laat objecten bewegen, doe de lichten aan en uit, kijk naar buiten terwijl de lucht voorbij schuift bij een ondergaande zon. Bijna alles is mogelijk.
Met de nieuwe interface is het nu nog eenvoudiger om alle individuele animaties met elkaar te synchroniseren.

 


Slimme hulpmiddelen

Auto-save

Artlantis bied je de de mogelijkheid om je project automatisch te laten bewaren op vooaraf ingestelde tijdstippen.

Preview venster

Het preview venster heeft verschillende weergave mogelijkheden, OpenGL, Draft of standaard Mode


In OpenGL wordt enkel de kleur of wireframe weergeven om snel in het model te navigeren.

Filter

Een filter helpt je om sneller de juiste materialen en objecten terug te vinden.

Post-Process

Een nieuw effect is toegevoegd : vignettingRetina

Het Retina display van MAC wordt nu ondersteund voor een haarscherpe weergave.

Key server

De Artlantis Keyserver kan op MAC automatisch gestart worden. In windows kan de keyserver als service geinstalleerd worden.

Object creation

De positie van een nieuw object kan eenvoudiger bepaald worden.

Zoeken

Een zoek veld is toegevoegd om snel objecten, materialen en shaders terug te vinden.


Connectiviteit

Artlantis biedt voor een aantal populaire CAD programma een plugin, de meest eenvoudige manier om je model in Artlantis te laden zonder gebruik te moten maken van een export bestand.

Omdat een project continue veranderd en aangepast wordt, moet de link naar Artlantis blijven bestaan, zonder dat je telkens alles opnieuw moet gaan instellen. Met "Use Reference file" verwijs je naar de vorige render file om alle instellingen zoals licht, zon, shaders, objecten, camera's, ... netjes over te nemen.

Artlantis ondersteund een hele reeks van 3D CAD formaten zoals DXF, DWG, DWF, OBJ, FBX en 3DS.